
Υλικά
4 μισά στήθη κοτόπουλου1 φλ. ζωμό κότας χλιαρό
3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
3 κ.σ. μουστάρδα καυτερή *
1/2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά [μαϊντανό, βασιλικό, κόλιανδρο, εστραγκόν]
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ διαλύουμε 1 κύβο σε 1 φλ. ζωμό κρέατος, προσθέτουμε και τη μουστάρδα, το τυρί και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη.
Πλένουμε τα στήθη του κοτόπουλου, χωρίζουμε οριζόντια στη μέση το κάθε κομμάτι κοτόπουλου, ώστε να προκύψουν λεπτότερες φέτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, για 6′ από κάθε πλευρά περίπου, χαμηλώνοντας τη φωτιά στη μέση του ψησίματος.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε τη σάλτσα της μουστάρδας και το σκόρδο και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά 3′-5′, να πάρει τη γεύση και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι μπασμάτι το οποίο ήδη έχουμε βράσει και απολαύστε το.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!