
Υλικά
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο6 πολύ λεπτές φέτες χοιρινή πανσέτα
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1/2 φλ ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας λεμόνι
1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας πάπρικα γλυκιά ή ανάμεικτη
1 κουταλιά σούπας Σουμάκ
Λίγο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά σούπας ρίγανη αποξηραμένο
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά.Εάν η πανσέτα είναι χοντροκομμένη την χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να πλατύνει. Κόβουμε τα φιλέτα σε μεγάλες λεπτές φέτες.
Βάζουμε τα κρεατικά σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το μίγμα μπαχαρικών ελαιολάδου. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες την ντομάτα. Αν έχει πολλά υγρά την στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Καλύπτουμε με την ντομάτα και σκεπάζουμε το μπολ με τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Ακόμα καλύτερα για μια νύχτα. Απλώνουμε μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας. Από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Πρώτα απλώνουμε την πανσέτα και μετά εναλλάξ κοτόπουλο και ντομάτα. Με την βοήθεια της λαδόκολλας ρολάρουμε τον γύρο σε σφιχτό ρόλο. Με το αλουμινόχαρτο τυλίγουμε καλά και σφίγγουμε το ρολό.
Βάζουμε σε σχάρα και ψήνουμε στους 200 για 1 ώρα και 15 ξετυλίγουμε τον γύρο. Το ξαναβάζουμε στη σχάρα κι από κάτω βάζουμε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ξεροψήνουμε για 30. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με τζατζίκι .
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!